Werknemers hebben zich de voorbije maanden dubbel geplooid om het bedrijf draaiende te houden. Helden, zijn het. Onze werknemers in essentiële beroepen moeten nu eindelijk meer respect krijgen en na corona moet het echt anders. Tijd  voor meer respect en waardering? Wij vroegen het aan ruim 10.000 werknemers: Wat wil jij beter in 2021?

Lees hier het volledige werknemersrapport.

Deze thema's willen wij beter maken

Werknemers willen betere afspraken over thuiswerk in 2021

De grenzen tussen werk en privé vervagen door nieuwe technologieën en deconnecteren van het werk wordt steeds moeilijker.
Werknemers verdienen de erkenning voor hun essentiële bijdrage en volharding in de coronacrisis – en zijn bovendien cruciaal om de economie terug op te bouwen. Diezelfde werknemers snakken ook naar betere lonen, een betere werkprivé-balans, duidelijkere afspraken rond thuiswerk en meer zekerheid omtrent opleidingen en pensioenen.

Een verhoging van de koopkracht komt met stip op de eerste plaats – 96% hoopt een verhoogd loon te zien in 2021

De 0,4% maximale loonsverhoging die de werkgevers proberen te onderhandelen in het interprofessioneel akkoord (IPA) is echt niet ok. Werknemers verdienen de erkenning voor hun essentiële bijdrage en volharding in de coronacrisis – en zijn bovendien cruciaal om de economie terug op te bouwen. Diezelfde werknemers snakken ook naar een betere werk-privé balans, duidelijkere afspraken rond thuiswerk en meer zekerheid omtrent opleidingen en pensioenen.

Werknemers hopen op meer en betere jobkansen in 2021

Ze zuchten onder herstructureringen en onzekere arbeidscontracten die weinig stabiele perspectieven bieden. Ze pleiten bovendien voor meer opleidingskansen. Werknemers verdienen de erkenning voor hun essentiële bijdrage en volharding in de coronacrisis – en zijn bovendien cruciaal om de economie terug op te bouwen. Diezelfde werknemers snakken ook naar betere lonen, een betere werk-privé balans, duidelijkere afspraken rond thuiswerk en meer zekerheid omtrent opleidingen en pensioenen.

Werknemers willen een betere balans tussen werk en privé in 2021

De werkdruk neemt steeds verder toe, de grenzen tussen werk en privé vervagen door nieuwe technologieën en deconnecteren van het werk wordt steeds moeilijker. Werknemers verdienen de erkenning voor hun essentiële bijdrage en volharding in de coronacrisis – en zijn bovendien cruciaal om de economie terug op te bouwen. Diezelfde werknemers snakken ook naar een beter loon, duidelijkere afspraken rond thuiswerk en meer zekerheid omtrent opleidingen en pensioenen.

Download onze pamfletten

© 2021 ACV Puls